Фото: Офіс президента

Зеленський відвідав кордон України з Білоруссю та Польщею (фото, відео)

Президент України Володимир Зеленський здійснив робочу поїздку у Волинську область. Там він відвідав прикордонну ділянку, де сходяться кордони трьох держав: України, Республіки Польща та Республіки Білорусь.

Про це інформують на сайті Офісу президента. 

Повідомляється, що глава держави ознайомився з облаштуванням державного рубежу на цього напрямку. Як доповіли Зеленському, на кордоні відбувається нарощування інженерних загороджень, фортифікаційних споруд і налаштування систем віддаленого відеоспостереження. Це роблять, аби уникнути можливого вторгнення військ із Білорусі. 

Прикордонники продемонстрували обсяг робіт, які були виконані з початку 2022 року задля укріплення кордону з Білоруссю в межах Волинської області.

Президент також оглянув пункт спостереження та дворівневу систему ровів на кордоні. З позиції спостережного поста було продемонстровано, як за допомогою систем віддаленого відеоспостереження здійснюється цілодобовий нагляд за лінією кордону. Главі держави показали системи виявлення безпілотних літальних апаратів.

Згодом командування провело на робочу нараду,  на якій обговорили облаштування й охорону державного кордону, соціально-економічну та актуальну безпекову ситуацію в регіоні тощо.

"Заслухав доповіді про обстановку в зоні відповідальності оперативного угруповання військ "Волинь" і готовність військових підрозділів до виконання завдань, а також про заходи щодо посилення державного кордону в межах Волинської області", — написав президент.

Окрім цього, Зеленський поспілкувався з військовослужбовцями ДПСУ та вручив їм нагороди, зокрема ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, "За мужність" ІІІ ступеня, а також медалі "За військову службу Україні".

Нагадаємо, 18 квітня президент України здійснив робочу поїздку в Донецьку область. Він відвідав передові позиції українських захисників у Авдіївці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 19.04.2023 15:07