Фото: Офіс президента

Зеленський відвідав Сумщину та зустрівся з бійцями, які воюють у Курській області (відео)

У п'ятницю, 4 жовтня, президент Володимир Зеленський здійснив візит у Сумську область. Очільник держави відвідав командний пункт 82-ї окремої десантно-штурмової Буковинської бригади, яка виконує бойові завдання в межах операції на Курщині.

Про це повідомив Офіс президента.

"Курська операція дуже сильно допомогла мотивувати тих, хто дає нам пакети підтримки зброєю за кордоном. Тому це була нова хвиля, вона була дуже важливою, і ви, напевно, навіть не уявляєте до кінця, як ви допомогли саме для цього рішення", — сказав глава держави.

Також Зеленський заслухав доповідь командира бригади Героя України Дмитра Волошина. Боєць розповів президенту про оперативну ситуацію у смузі відповідальності бригади, виконання бойового завдання та взаємодію із суміжними підрозділами. Окремо обговорили забезпечення бригади технікою та боєприпасами, комплектування особовим складом і навчання.

Крім того, у ході візиту очільник держави відзначив державними нагородами воїнів тих підрозділів, які беруть участь в операції на території Курської області.

"Я хочу вам особисто подякувати за Курську операцію. Всім командирам, сержантам, усім солдатам, вашим побратимам передайте від мене вдячність. У час довгої війни треба не просто мотивувати особовий склад. Мотивувати треба увесь світ і переконувати, що українці можуть бути міцнішими за ворога", — наголосив Зеленський.

До того ж президент присвоїв звання генерал-майора заступникові начальника Генерального штабу ЗСУ бригадному генералу Михайлу Драпатому, а також звання бригадного генерала — командиру 9-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України полковнику Олександру Луценку.

Нагадаємо, що, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, Україна потребує значної західної підтримки у протидії російській агресії. Хоча зараз відчувається суттєве нарощування виробництва вітчизняної зброї, військової техніки та дронів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Війна, 04.10.2024 18:38