Фото: Офіс президента

Зеленський відвідав вісім бойових бригад на Донеччині (відео)

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 4 вересня, відвідав Донеччину. За цей день він зустрівся з вісьмома бригадами.

Про це йдеться у повідомленні Офісу президента.

"Донеччина. Відвідуємо бойові бригади, які захищають Україну у складі оперативно-тактичного угруповання "Донецьк", — вказується у повідомленні.

За словами гаранта, він вислухав важливі доповіді та обговорив проблемні питання.

"Постачання, яке потребує нарощування, створення допоміжної системи менеджменту для забезпечення бригад, підвищення мотивації наших воїнів", — зазначив президент.

Також Зеленський подякував нашим захисникам за мужність і відданість Україні.

"Дякую за результати, які даєте нашій державі щодня, воїни", — додав гарант.

Візит до стабілізаційних пунктів

Зеленський відвідав стабілізаційні пункти, де надають медичну допомогу військовослужбовцям, пораненим і травмованим на Донецькому та Запорізькому напрямках. 

Зокрема, він побував у стабпункті 37-ї окремої бригади морської піхоти. Там медики надають першу кваліфіковану допомогу після евакуації з поля бою бійцям, які зазнали поранень на Донецькому напрямку. Кількість пацієнтів залежить від інтенсивності бойових дій. Інколи перебуває одночасно до 30 військовослужбовців із різними видами травм.

Зеленський

Фото: Офіс президента України

Також президент відвідав стабілізаційний пункт, який був розгорнутий від 450-го військового госпіталю ОУВ "Запоріжжя", ОСУВ "Таврія". Там стабілізують стан поранених військових, за потреби — проводять невідкладні хірургічні втручання та готують бійців до подальшої евакуації.

Президент поспілкувався з пораненими бійцями та бойовими медиками, запитав про їхні нагальні потреби.

"Велика подяка за те, що зберегли життя багатьом. Дуже дякую вам за захист наших військових. За те, що підіймаєте на ноги. Бережіть себе. І дякую за збережене життя всіх інших. Ну а хлопці-поранені — дуже відважно, що ви залишаєтеся в строю. Дякую за цей ваш вибір — вибір захищати Україну. Я вам всім бажаю тільки здоров’я й перемоги", — сказав глава держави. 

Він вручив бойовим медикам і військовим, які проходять лікування, ордени "За мужність" ІІІ ступеня.

Нагадаємо, за даними українського підпілля, російських військових розстрілюють за відмову йти на штурм Кліщіївки, що на Донеччині. Низку таких подій фіксували на південь від Бахмута.

Водночас цієї доби рашисти все ж здійснили спробу наступу на Кліщіївку, однак наші захисники відбили атаки противника. Разом з тим, українські військові продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2023 21:56