Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

Зеленський відзначив внесок українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни

У вівторок, 14 травня, у нашій державі відзначають День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни. Президент Володимир Зеленський оцінив внесок свого народу у боротьбі з нацизмом.

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram-каналі глави держави.

Український президент зазначив, що 2 659 українців та українок відзначені почесним званням Праведників народів світу. За словами Зеленського, кожна така історія — це врятоване людське життя та особиста перемога конкретної людини над злом нацизму. 

"У найтемніших обставинах, коли наші люди ще не могли знати, коли закінчиться війна, вони не зраджували найкращого, що є в серці кожного. Ризикуючи собою, вони рятували тих, кому нацисти несли загибель", — сказав Зеленський.

Український лідер підкреслив, що українці памʼятають і шанують цю сміливість та людяність. 

"Україна наслідує серця, які залишалися на боці добра та перемогли, і ніколи не пробачить тих, хто зараз відтворює ненависть XX століття й несе війни іншим народам. Життя переможе!" — резюмував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 8 травня Україна відзначала День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років — вперше разом із країнами Європи. Свято офіційно перенесли з 9 травня. Головна мета цього дня — гідно вшанувати пам'ять українських воїнів, які зробили свій внесок у перемогу, та висловити повагу всім тим, хто боровся проти нацизму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 14.05.2024 09:39