Фото: ілюстративне. Джерело: Офіс президента

Зеленський вперше прибув до Ісландії з робочим візитом

У понеділок, 28 жовтня, президент Володимир Зеленський вперше прибув із робочим візитом до Ісландії, де у нього запланована низка двосторонніх зустрічей із міжнародними лідерами.

У своєму Telegram-каналі гарант розповів, що у ході поїздки візьме участь у четвертому саміті Україна — Північна Європа та проведе двосторонні переговори з його учасниками. 

Так очільник держави планує зустрітися із: прем'єрами Ісландії, Данії, Норвегії, Фінляндії та Швеції. Крім того, Зеленський має намір поговорити із президенткою і представниками парламенту Ісландії та взяти участь у засіданні Північної ради.

"Говоритимемо про підтримку Плану перемоги та про питання, у яких наша співпраця може бути найбільш результативною: фінансування українського виробництва зброї та далекобійних засобів, підготовка до зими, морська безпека, обмеження російського тіньового флоту, оборонна підтримка, підготовка та оснащення українських воїнів", — зазначив Зеленський.

Президент додав, що країни Північної Європи — принципові й рішучі союзники нашої держави, а майданчик Україна — Північна Європа — один із найефективніших наших багатосторонніх форматів. 

"Продовжуємо працювати разом, щоб реалізувати його повний потенціал", — резюмував гарант.

Нагадаємо, раніше під час свого вечірнього відеозвернення Зеленський заявляв, що цього тижня Україна буде проводити дуже активну роботу з партнерами щодо підтримки наших воїнів на фронті.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.10.2024 15:47