Фото: Офіс президента

Зеленський вручив нагороди військовим на Запорізькому напрямку (відео)

У понеділок, 4 вересня, президент Володимир Зеленський відвідав українських військових на Запорізькому напрямку. Гарант вручив бійцям Збройних сил України нагоди.

Про це очільник держави повідомив у Telegram.

Зокрема, Зеленський відвідав командні пункти бойових бригад оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія".

"148-ма окрема артилерійська бригада, 82-га окрема десантно-штурмова бригада, 71-ша окрема єгерська бригада. Дякую за кожен ваш крок на шляху до перемоги України!" — зазначив гарант.

Водночас в Офісі президента додали, що під час робочої поїздки в Запорізьку область Зеленський заслухав доповіді командувачів про оперативну обстановку у зоні їхньої відповідальності та дії українських з'єднань щодо деокупації території України. Гарант також обговорив із командирами тактику боротьби з БПЛА противника.

Так, Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України та вручив орден "Золота Зірка" командиру аеромобільного батальйону 46-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ майору Олегу Дмитруку, який захищає Україну від російських загарбників із 2014 року. Майор був учасником боїв за звільнення Слов’янська, Краматорська, Красного Лимана, Кривої Луки, Мар’їнки. Під час повномасштабного вторгнення Росії у травні 2022-го очолив аеромобільний батальйон, який брав участь у звільненні Бериславщини у Херсонській області.

Президент також вручив ордени Богдана Хмельницького І-ІІІ ступенів, "За мужність" ІІ-ІІІ ступенів та ордени княгині Ольги ІІІ ступеня захисникам і захисницям зі складу ОСУВ "Таврія", які відзначилися хоробрістю під час захисту України.

"Від себе й від всіх українців скажу слова вдячності вам за велику службу, яку ви несете ці місяці й, на жаль, роки. Службу, яка стовідсотково приведе до перемоги України, українського народу заради майбутнього. Я дякую кожному й кожній із вас. Дякую за те, що ви, ризикуючи своїм життям, захищаєте нашу державу, кожного й кожну з нас. Бажаю перемоги, повернутися живими до своїх рідних, своїх батьків, дітей, до своїх коханих. Іще раз дякую від усієї України", — сказав Володимир Зеленський.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих військовослужбовців та всіх, хто віддав життя заради свободи й незалежності України.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський 4 вересня відвідав Донеччину. За цей день він зустрівся з вісьмома бригадами. За словами гаранта, він вислухав важливі доповіді та обговорив проблемні питання.

Крім того, Зеленський відвідав стабілізаційні пункти, де надають медичну допомогу військовослужбовцям, пораненим і травмованим на Донецькому та Запорізькому напрямках. 

Зокрема, він побував у стабпункті 37-ї окремої бригади морської піхоти. Там медики надають першу кваліфіковану допомогу після евакуації з поля бою бійцям, які зазнали поранень на Донецькому напрямку. Кількість пацієнтів залежить від інтенсивності бойових дій. Інколи перебуває одночасно до 30 військовослужбовців із різними видами травм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2023 23:35