Фото: segodnya.ua

Зеленський, Залужний і Наєв привітали українців з Днем Соборності

В Україні в неділю, 22 січня, відзначають День Соборності. Саме у цей день у 1919 році був проголошений Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Громадян України вже привітали президент Володимир Зеленський, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та командувач Сил оборони України Сергій Наєв.

Володимир Зеленський запевнив українців у перемозі та нагадав про дві мудрості.

"Сьогодні ми святкуємо День Соборності України. Ця історична подія передала наступним поколінням українців дві мудрості. Якщо не припиняти боротьби, рано чи пізно єдину й незалежну державу буде відновлено. Якщо не досягти справжньої єдності, незалежність буде втрачено. Ми завжди знали про першу мудрість. А 24 лютого довели, що засвоїли другу. Наша Україна єдина, бо сильна. Сильна, бо єдина", — заявив Зеленський.

Очільник держави наголосив, що українці все захищають разом, а отже разом і переможуть.

Залужний коротким, але влучним дописом нагадав, що Україна соборна й неподільна навіки.

привітання Залужного з Днем соборності

Сергій Наєв повідомив, що сьогодні ми впевнено дивимося у майбутнє і віримо, що Донецьк і Луганськ, Бердянськ і Мелітополь, Сімферополь і Севастополь знову будуть разом з усією Україною, під мирним небом з розгорнутими жовто-блакитними прапорами.

"Щоб нікому і гадки не було ділити нас ні Збручем, ні Дніпром! Об’єднаємо ж живим ланцюгом усі куточки нашої країни задля миру, задля перемоги, задля єдності і процвітання!" — наголосив він.

Нагадаємо, 20 січня Україна вшановувала захисників Донецького аеропорту. Це герої, які тримали оборону ДАПу в запеклих боях понад 240 днів у 2014-2015 роках. У народі їх називають "кіборгами".

Суспільство, 22.01.2023 10:13