Фото: АрміяInform

Зеленський змінив склад Ставки та РНБО: подробиці

У п'ятницю, 29 березня, президент Володимир Зеленський змінив склад Ставки верховного головнокомандувача та Ради національної безпеки та оборони України.

Відповідні укази з'явились на сайті президента.

Зеленський, зокрема, затвердив координатором Ставки верховного головнокомандувача секретаря РНБО Олександра Литвиненка. Також до складу Ставки увійшов Олег Іващенко, який отримав посаду голови Служби зовнішньої розвідки України.

Варто зазначити, що у Ставці не братиме участі Олексій Данілов, якого раніше звільнили з посади секретаря РНБО.

До складу Ради нацбезпеки та оборони Зеленський ввів голову Служби зовнішньої розвідки Олега Іващенка. Водночас Олексія Данілова вивели зі складу РНБО, оскільки Литвиненко став новим секретарем.

Раніше Володимир Зеленський звільнив двох заступників голови Офісу президента Андрія Єрмака. Йдеться про Андрія Смирнова та Олексія Дніпрова.

Нагадаємо, Олексій Данілов, який недавно очолював Раду національної безпеки та оборони, може стати новим послом України в Молдові. Його кандидатуру серйозно розглядають в Офісі президента.

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський на засіданні оновленої РНБО повідомив, що колишній секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов продовжить працювати вже на дипломатичному напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 29.03.2024 22:19