Фото: Офіс президента

Зеленський зустрівся з главою Єврокомісії: говорили про Формулу миру та вступ України до ЄС

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із главою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн. Скоординували позиції щодо Формули миру на шляху до Глобального саміту.

Про це у Telegram повідомив глава держави.

Зеленський подякував президентці Єврокомісії за її зусилля з нормалізації українського продовольчого експорту та транзиту. Він наголосив, що важливо повністю відновити їх із 15 вересня.

"Очікуємо позитивної оцінки прогресу України у звіті в межах Пакета розширення в жовтні та подальшого рішення країн — членів ЄС щодо відкриття до кінця 2023 року переговорів про членство України в ЄС", — заявив президент України.

Нагадаємо, 21 серпня Володимир Зеленський прибув з візитом до Греції. Там Україна та Греція підписали спільну декларацію щодо євроатлантичної інтеграції нашої держави. У документі відзначено тверду позицію Грецької Республіки щодо стратегічного курсу України на євроатлантичну інтеграцію відповідно до домовленостей, досягнутих країнами — членами Альянсу на Вільнюському саміті НАТО, та Спільної декларації G7.

Під час Балканського саміту у Греції лідери 11 країн південно-східної Європи підписали Афінську декларацію. У ній йдеться про підтримку територіальної цілісності України. У декларації країни висловили свою непохитну підтримку "незалежності, суверенітету та територіальній цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів перед обличчям російської агресії".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.08.2023 12:27