Зеленському не дозволили виступити зі зверненням на "Євробаченні": організатори назвали причину

Президенту України Володимиру Зеленському не дали можливості звернутися до глядачів "Євробачення-2023". Європейська мовна спілка вважає, що його звернення могло призвести до "політизації конкурсу".

Про це пише The Times.

Представник організатора заявив, що принципи конкурсу "виключають можливість робити політичні або подібні заяви".

"Євробачення — це міжнародне розважальне шоу, яке регулюється суворими правилами й принципами, установленими від моменту його створення. Одним із наріжних каменів конкурсу є його неполітичний характер", — заявив представник організатора.

Рішення організаторів розкритикували у Британії. 

"Це радісний вечір і зустріч європейських націй та артистів, але ми всі знаємо, що за цим стоїть, і жалюгідно ховатися від цього. Єдиною причиною, чому конкурс проводиться у Британії, є війна. Тому варто було б дозволили Зеленському зробити заяву про те, що чому Україна опинилася в такому скрутному становищі і була вимушена передати конкурс Великій Британії", — зазначив колишній міністр культури Ед Вейзі.

Нагадаємо, 11 травня у британському Ліверпулі пройшов другий півфінал міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення-2023". До фіналу пройшли десять країн-учасників.

Відомо, що 9 травня у Ліверпулі відбувся перший півфінал конкурсу "Євробачення-2023", на якому змагалися 15 країн-учасниць. До фіналу пройшли лише 10 музичних виконавців — вони стали найкращими за версією глядачів.

Скандали на "Євробаченні"

Після першого півфіналу "Євробачення-2023" розгорівся скандал за участю української співачки Анжеліки Рудницької. Артистка назвала коментатора шоу "Щоденники "Євробачення 2023" трансвеститом. Пост стосувався травесті-діви Монро. Детальніше про це ми розповідали у попередній новині.

Також користувачі мережі обурювалися через те, що гурт Vesna із Чехії у півфіналі "Євробачення" виконав пісню про "слов’янське сестринство". З цією композицією учасниці пройшли до фіналу. Українці висловлювали своє обурення щодо участі чеського гурту Vesna ще до старту "Євробачення", адже у їхньому складі присутня росіянка — Олеся Очеповська. Щоправда, вона вже давно не живе в Росії та має громадянство Чехії.

Раніше ми розповідали, що відомо про TVORCHI, які представлятимуть Україну на "Євробаченні".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.05.2023 08:23