Фото: РНБО

"Земля в обмін на мир": Данілов розкрив новий план Росії

Росія продовжує розглядати альтернативні варіанти своєї військової поразки у війні проти України. Відтак, влада РФ готує сценарій внутрішньої дестабілізації в Україні.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов у колонці для "Української правди".

"Внутрішня дестабілізація в Україні — єдиний порятунок для Росії від військової поразки та краху путінського режиму. Для цього в кровоносну систему Кремля необхідно запустити отруйний вірус — ідею можливості компромісу. Усього лиш необхідна згода України відмовитися від територій Донецької, Луганської областей і Криму в обмін на припинення війни. Робота за цим сценарієм ведеться масштабна і за різними напрямками. Кремль у своїх планах розраховує на втому українців, виснаження союзників і партнерів, вибори в США та Європі, економічну кризу та потребу в російських ресурсах", — пояснив він.

Чиновник зазначив, що на міжнародних зустрічах російські представники лякають та переконують, що обмін частини українських територій на мир — це нібито "найкращий вихід".

"Різні спікери і експерти спочатку обережно, а потім все голосніше будуть розповідати, як нам потрібен мир, що так – потрібні поступки, що Захід нас зраджує, а влада вас не чує! Що навіщо потрібні ці донбаські, луганські та інші землі і люди, адже там одні "сепари" і "ватнікі", промиті мізки, зруйнована економіка і спустошені міста. Це гирі на ваших ногах на шляху до Європи!" — додав Данілов.

Він додав, що правлячий режим РФ розглядає таку угоду "земля в обмін на мир" лише як проміжний етап досягнення головної мети – знищення України та її повне поглинання. У такому разі Росія отримає необхідну для її збройних сил оперативну паузу для відновлення боєздатності.

Нагадаємо, за словами очільника ГУР Кирила Буданова, російське командування змінило тактику ведення бойових дій в Донецькій області. Вони кидають у бій піхоту, а не артилерію чи іншу техніку. Буданов відзначив, що у Вугледарі росіяни намагалися просунутися за допомогою броньованої техніки. Проте вона була знищена у перші години. Потім бій перейшов до стрілецької зброї.

Також Буданов вважає, що переломний момент у війні з Росією ще попереду. Орієнтовно, це може статися після вирішальних боїв, що пройдуть з середини і до кінця весни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.02.2023 20:35