Скріншот з відео

Жадан та Соловій презентували новий скандальний кліп: священники вимагають його видалити

Гурт "Жадан і Собаки" та Христина Соловій презентували на спільну пісню "Серце". Священнослужителі розкритикували кліп, який знімали в одному з храмів Львова.

Кліп виконавці знімали у церкві святого Андрія Первозванного у Львові. На думку авторів, "Серце" — маніфест любові до світу, яка проростає з чесності та розуміння його недоліків і вад.

"Це відверта і зрозуміла історія кохання двох людей, за якою ховаються відданість і сміливість. Відеороботу знімали у Львові, і частина знімань відбулася у церкві св. Андрія Первозванного. Саме тому у відео виникає відчуття краси, яка існує понад часом та людьми. Так, як і справжнє кохання, що долає будь-які перепони та упередження", — йдеться в описі до відео.

Після презентації кліп отримав порцію критики від священників з львівського храму. Все через зображення одностатевих стосунків. Окрім Сергія Жадана та Христини Соловій, на відео також були й інші пари, зокрема одностатеві. Крім того, в одному з кадрів показали поцілунок двох жінок. 

Представники греко-католицької парафії св. Андрія, оо. Василіян попросили виконавців його видалити.

"Ми вже звернулися до них з проханням про видалення даного кліпу, оскільки він пропагує антихристиянські цінності та порушує суть та сценарій кліпу, про який ми наперед були поінформовані", — йдеться в заяві на сторінці парафії у Facebook.

Скандал через кліп Сергія Жадана та Христини Соловій

Скріншот з соцмереж

Нагадаємо, священник Української православної церкви московського патріархату не дозволив провести заупокійну Літургію за загиблим воїном у храмі в Сарненському районі Рівненської області. Родина українського Героя мала везти труну воїна за 18 кілометрів — у Свято-Покровський храм міста Сарни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 20.10.2023 20:56