Ситуація в Рівненській області. Джерело: Telegram Ірини Геращенко

На Рівненщині священник московського патріархату не дозволяв провести літургію за загиблим воїном

Священник Української православної церкви московського патріархату не дозволив провести заупокійну Літургію за загиблим воїном у храмі в Сарненському районі Рівненської області.

Про це повідомила народний депутат України від "Європейської Солідарності" Ірина Геращенко. За її словами, родина українського Героя мала везти труну воїна за 18 кілометрів — у Свято-Покровський храм міста Сарни.

Ірина Геращенко назвала це "черговим скандалом із московськими попами".

"РПЦ продовжує виправдовувати війну та захищати окупанта. В цей час керівництво Верховної Ради та слуги відмовляються виносити в залу законопроекти про заборону московської церкви в Україні", — наголосила вона.

Народний депутат у своєму дописі в соціальних мережах поставила риторичне запитання: скільки ще українців має загинути, аби в тилу припинили діяльність філії ФСБ в рясах?

"Європейська Солідарність" направила листа до керівництва Верховної Ради та слуг із вимогою на найближче пленарне засідання виносити церковні закони. Досить зволікати. Заборона московської церкви — частина нашої майбутньої Перемоги", — наголосила Ірина Геращенко.

Нагадаємо, що навесні в селі Задубрівка в Чернівецькій області священники УПЦ МП не дозволили відспівати загиблого українського захисника Івана Назарія у храмі. Мати загиблого військового благала пустити їх до церкви. Але потрапити до храму люди не змогли. Священник УПЦ Дуров просто заблокував в’їзд до церкви. Люди, які прийшли на похорон, вигукували біля церкви "Геть московського попа!", "Воїна до церкви". Відспівали полеглого бійця під стінами храму.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.09.2023 14:22