Фото: скріншот

На Буковині московські попи відмовилися відспівати загиблого героя: подробиці скандалу

У селі Задубрівка в Чернівецькій області священники УПЦ МП не дозволили відспівати загиблого українського захисника Івана Назарія у храмі. Московські попи не впустили людей до церкви.

Про це повідомило місцеве видання molbuk.ua з посиланням на коментар священника Віталія Мензака.

"Адепти Московського патріархату не впускають тіло воїна до церкви. Вони провокують бійку. Ніхто нічого не пояснює, чому домовину із загиблим військовим не пускають до церкви. А просто стоять і не пропускають похоронну процесію", — розповів священник Віталій Мензак.

Мати загиблого військового благала пустити їх до церкви. Але потрапити до храму люди не змогли. Священник УПЦ Дуров просто заблокував в’їзд до церкви. Люди, які прийшли на похорон, вигукували біля церкви "Геть московського попа!", "Воїна до церкви". Відспівали полеглого бійця під стінами храму. 

За даними видання, віряни церкви архістратига Михайла ще чотири роки тому перейшли до ПЦУ. У громади усі документи на руках, але їх не пускають до церкви служителі Московського патріархату і не дозволяють проводити богослужіння.

Нагадаємо, квітня священники Московської церкви побили українського військовослужбовця у Хмельницькому.

Також відомо, що після побиття військового провели процедуру перереєстрації Свято-Покровського Кафедрального собору УПЦ до підпорядкування ПЦУ. 

4 квітня в Хмельницькому на позачерговій сесії міськради депутати одноголосно розірвали договори оренди землі з церквами УПЦ МП. Обранці так відреагували на скандал, який відбувся на території Свято-Покровського кафедрального собору, де нещодавно побили військового. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.04.2023 14:51