Фото: Поліція Київщини

Жертвами стали понад 200 дівчат: киянин розбещував дітей та продавав порнографію за кордон (фото, відео)

У Києві 35-річний чоловік вчиняв злочини проти дітей — розбещував їх та продавав порнографічні матеріали за кордон. Жертвами злочинця стали понад 200 малолітніх та неповнолітніх дівчат.

Про це повідомили в прес-службі Головного управління Національної поліції в Київській області.

Зазначається, що навесні 2022 року слідчі поліції Києва отримали інформацію від працівників Департаменту кіберполіції Нацполіції про те, що невідомий чоловік надсилає порнографічний контент 12-річній киянці та вимагає від неї такі ж фото у відповідь. Упродовж кількох днів мешканця столиці встановили.

За словами старшого слідчого Дмитра Федорка, під час проведення обшуку квартири 35-річного киянина поліцейські вилучили понад чотири терабайти дитячого порнографічного контенту. При подальшому відпрацюванні встановили 181 випадок його злочинної діяльності та понад 200 дівчаток віком від десяти до 17 років. Від дій фігуранта потерпали діти з України та іноземних країн. 

Кривдник знаходив дівчат у соціальних мережах та, видаючи себе за їх однолітків, спілкувався з ними на сексуальні теми, виманював фотографії шляхом обману, підкупом, шантажем та погрозами вбивством чи зґвалтуванням. Окрім того, за деякими школярками навіть слідкував по дорозі зі школи додому у реальному житті.

"Дитячу порнографію він продавав за кордон та протягом тривалого часу такої діяльності отримав мільйонні прибутки. Наразі ми встановили одного з постійних іноземних "клієнтів", який купував у зловмисника дитячий порноконтент та двох його спільників, один з яких є громадянином РФ", — повідомив Дмитро Федорко.

Правоохоронці розшукали та опитали 15 дівчат з різних областей України, які потерпіли від дій фігуранта. Деякі з них зізнались, що намагалися вчинити самогубство, адже не витримували психологічного тиску, погроз та шантажу від зловмисника.

Кримінальні провадження

Правоохоронці зібрали доказову базу злочинних дій зловмисника та оголосили йому про підозри у скоєнні злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України:

  • ч. 1 та 2 ст. 156 — розбещення неповнолітніх,
  • ч. 1, 2, 3, 4 та 5 ст. 301 — ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів
  • ч. 1, 2, 3 та 4 ст. 301-1 — одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження.

Наразі слідчі скерували обвинувальний акт відносно чоловіка до суду для розгляду справи по суті. Фігуранту загрожує до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Києві правоохоронці затримали чоловіка, який розбещував та вчиняв розпусні дії відносно неповнолітніх. Жертвами злочинця були двоє 15-річних хлопців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.06.2023 10:44