Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Жертви "м’ясних штурмів": У ЗСУ розповіли про втрати окупантів лише під Авдіївкою

Російські загарбники на Авдіївському напрямку втрачають по 300-400 солдатів щодня. Вони підтягують резерви, але це не зменшує їхніх втрат.

Про це повідомив речник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун в ефірі телемарафону "Єдині новини".

За його словами, захисники продовжують тримати оборону на Авдіївському напрямі. При цьому загроза прориву чи оточення завжди є.

"Але ми підтягуємо резерви, переформатуємося, завдаємо втрат ворогові. Щодня він там втрачає по 300-400 осіб убитими та пораненими та дуже багато військової техніки", — зазначив Штупун.

Він уточнив, що на тлі таких втрат ворог перекидає резерви. Колони окупанти формують одразу зі старої та нової техніки. Водночас особовий склад росіяни підтягують регулярно

Як відомо, росіяни з жовтня посилили наступ на Авдіївському напрямку. Вони намагаються оточити Авдіївку, а потім захопити її. Водночас українські воїни тримають оборону і не дають ворогові досягнути своїх цілей.

Нагадаємо, раніше Штупун заявляв, що українські військові продовжують обороняти Мар'їнку Донецької області. Російські загарбники досі не окупували місто, бої навколо якого тривають із 2014 року.

Також у понеділок міністр оборони Росії Сергій Шойгу провів зустріч із російським диктатором Володимиром Путіним і доповів йому про ситуацію на фронті. Зокрема, він розповів, що російські штурмові загони нібито повністю захопили Мар'їнку Донецької області, яка розташована за п’ять кілометрів від Донецька. Від початку повномасштабної війни росіяни вже неодноразово рапортували, що захопили Марʼїнку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.12.2023 21:49