Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Бої за Мар’їнку тривають: у ЗСУ спростували доповідь Шойгу Путіну про окупацію міста

Українські військові продовжують обороняти Мар'їнку Донецької області. Російські загарбники досі не окупували місто, бої навколо якого тривають із 2014 року.

Про це заявив речник об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Бої за Мар'їнку тривають, зараз наші військові перебувають в адміністративних межах Мар'їнки, але місто повністю знищене. Говорити про повне захоплення Мар'їнки некоректно", — наголосив він.

Раніше  в понеділок, 25 грудня, міністр оборони Росії Сергій Шойгу провів зустріч із російським диктатором Володимиром Путіним і доповів йому про ситуацію на фронті. Зокрема, він розповів, що російські штурмові загони нібито повністю захопили Мар'їнку Донецької області, яка розташована за п’ять кілометрів від Донецька.

Від початку повномасштабної війни росіяни вже неодноразово рапортували, що захопили Марʼїнку. Вони майже два роки безперервно штурмували цей населений пункт, який фактично є передмістям Донецька. Взяти його не могли, то вирішили просто стерти із землі. Щось схоже відбувається і зі сусідньою Новомихайлівкою.

Нагадаємо, декілька днів тому командувач військ Таврійського напрямку Олександр Тарнавський розповідав, що ворог розпочав масовані наступальні дії за підтримки бронетехніки на Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Росіяни активно застосовують авіацію та керовані авіабомби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.12.2023 18:55