Фото: ОК "Захід" / Генштаб ЗСУ

"Навала триває": генерал Тарнавський розповів про важку ситуацію поблизу Авдіївки та Мар'їнки

У неділю, 10 грудня, ворог розпочав масовані наступальні дії за підтримки бронетехніки на Авдіївському та Мар'їнському напрямках. Росіяни активно застосовують авіацію та керовані авіабомби.

Про це у Telegram повідомляє командувач військ Таврійського напрямку Олександр Тарнавський.

"За дві доби — 19 авіаударів. Навала триває. Наші воїни стійко тримають оборону. Вчора  відбито 42 атаки противника східніше Новобахмутівки, південніше Сєверного та Тоненького і в районах Авдіївки, Первомайського та Невельського", — наголосив генерал.

Тарнавський зазначив, що 10 грудня на Авдіївському напрямку було відбито 49 атак і знищено 11 російських танків та 15 інших бронемашин. Поблизу Авдіївки окупанти намагаються йти вперед як на півночі, так і на півдні. 

"Активний ворог і в районах Мар’їнки, Красногорівки та Новомихайлівки, де минулої доби наші захисники відбили 14 атак", — написав військовий.

За словами Тарнавського, 10 грудня на Запорізькому напрямку Сили оборони відбили три атаки противника південніше Новодарівки та західніше Новопокровки. А 11 грудня ворог тричі атакував північніше Приютного та західніше Новопокровки.

"Водночас на Мелітопольському напрямку українські воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці", — зауважив військовий.

Втрати ворога

Загальні втрати ворога 11 грудня склали 430 осіб. Знищено сім одиниць військової техніки. Зокрема, три танки, дві бойові броньовані машини та одиницю спеціальної техніки.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, окупаційним військам вдалось просунутись на рубежі Куп’янськ-Сватове-Кремінна і в районі Авдіївки. Успіхи росіян супроводжуються великими втратами техніки та особового складу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.12.2023 12:09