Фото: Іван Федоров. Джерело – ria-m.tv

Жителів одного з міст закликали готуватися до зими без електроенергії

У прифронтовій Запорізькій області можуть виникнути серйозні проблеми з електроенергією в зимовий період. У зв'язку з цим місцева влада закуповує генератори та когенераційні установки.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив очільник Запорізької обласної адміністрації Іван Федоров.

"Я всім говорю, що ми маємо готуватися до того, що електрики не буде взагалі. Може, це не подобається. Тому що ми оперуємо такими категоричними речами. Але нумо готуватися до найгіршого. Буде краще — буде супер", — заявив посадовець.

Згідно з прогнозами Федорова, у Запоріжжі може виникнути дефіцит централізованого електропостачання, які забезпечують водонапірні станції.

"Що ми маємо зробити? Ми маємо двічі зарезервувати. Встановити один генератор та другий", — пояснив глава Запорізької ОВА.

Яка ситуація з опаленням у Запоріжжі

Іван Федоров повідомив, що на всі великі котельні міста Запоріжжя й області, як, наприклад, у Вільнянську, де є централізоване опалення, встановлять когенераційні установки. Перші з них запустяться вже в грудні цього року.

"Чому є затримка і чому це зробили не до опалювального сезону? Тому що ми розуміємо, що Україна — величезна країна і сьогодні в нас є шалений попит на когенераційні установки. Жодне виробництво у світі не здатне покрити потреби величезної держави України. І також в нас грошей немає", — пояснив Федоров.

За словами очільника Запорізької ОВА, у школах та лікарнях вже є генератори, які повинні забезпечити електропостачання для освітнього процесу, так і для надання медичної допомоги.

Нагадаємо, раніше заступник міністра енергетики України Микола Колісник заявив, що українці матимуть світло навіть під час очікуваних заморозків, які накриють нашу державу цього тижня. Для суттєвого зростання споживання електроенергії призведуть лише затяжні періоди низьких температур.

Додамо, секретар Ради національної безпеки й оборони Олександр Литвиненко заявив, що хоча українська енергетика вже продемонструвала вміння відновлюватися у складних умовах, російські агресори не припинятимуть спроб її знищити. Нові масовані удари можуть відбутися з початком осінньо-зимового періоду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2024 09:23