Фото: "Харківобленерго"

Чи будуть українці зі світлом під час заморозків: заява Міненерго

Українці матимуть світло навіть під час очікуваних заморозків, які накриють нашу державу найближчими днями. Для суттєвого росту споживання електроенергії призведуть лише затяжні періоди низьких температур.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив заступник міністра енергетики України Микола Колісник. Він зазначив, що зниження температури повітря не призведе до повернення графіків відключення електроенергії.

"Енергосистема на сьогодні працює стабільно. Ті заморозки, які прогнозуються, не будуть протяжними", — йдеться у заяві Колісника.

Посадовець також запевнив, що опалювальний сезон у країні розпочнеться за рішенням місцевих органів влади, коли температура повітря триматиметься нижче +8°C понад три доби поспіль.

За словами Колісника, на енергетичну систему впливають лише затяжні періоди низьких температур, адже це призводить до системного збільшення споживання електроенергії.

"На сьогодні впроваджено необхідний комплекс заходів. До прикладу, з випередженням графіків проведено всі технічні заходи підготовки функціонування об'єктів атомної генерації. Вже дев'ять блоків є в енергосистемі, що додає нам потужності. Додає можливості покривати збільшений попит", — резюмував Микола Колісник.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві енергетики повідомляли, що до кінця року Україна отримає обладнання, яке забезпечить додаткові потужності розподільної генерації на більш ніж один гігават електроенергії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.10.2024 19:21