Олександр Литвиненко. Джерело: РНБО

Секретар РНБО Литвиненко спрогнозував, коли Росія може відновити масовані обстріли української енергетики

Хоча українська енергетика вже продемонструвала вміння відновлюватися у складних умовах, російські агресори не припинятимуть спроб її знищити. Нові масовані удари можуть відбутися з початком осінньо-зимового періоду.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки й оборони (РНБО) Олександр Литвиненко під час відкриття виставки "Енергетика в промисловості-2024". Його цитує "Інтерфакс-Україна".

"З початком опалювального сезону можна очікувати масованих російських ударів по енергетиці", — зазначив він.

Водночас секретар РНБО зауважив, що українська енергетика під час війни показала свою спроможність реалізувати інноваційні рішення, тож, попри все, наміри ворога знищити економіку України не досягають мети.

Як відомо, від початку цього року Росія вже провела дев'ять масштабних атак на енергетичну інфраструктуру України. Це призвело до дефіциту потужностей у години пікового споживання в енергосистемі.

Цього літа в умовах обстрілів і підвищених температур знову розпочалися вимикання електроенергії в побутових споживачів. Проте на початку осені ситуація з обмеженнями світла стабілізувалася.

Нагадаємо, міністр енергетики України Герман Галущенко заявив у коментарі The New York Times, що українська енергосистема входить в зимовий сезон із "найвищим можливим рівнем готовності". Перед цим вчасно завершили заплановані ремонти на електростанціях України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.10.2024 14:57