Герман Галущенко. Джерело: Вікіпедія

Енергосистема входить у зиму: в Міненерго розповіли про "найвищий рівень готовності"

Українська енергосистема входить в зимовий сезон із "найвищим можливим рівнем готовності". Перед цим вчасно завершили заплановані ремонти на електростанціях України.

Про це заявив міністр енергетики України Герман Галущенко в коментарі The New York Times. Журналісти зазначили, що під час одного з інтерв'ю колишній голова "Укренерго" Володимир Кудрицький стверджував, що суперечка з Міненерго стосувалася стратегії забезпечення безпеки енергопостачання.

За словами американських медійників, Кудрицький виступав за те, щоб Україна побудувала десятки невеликих приватних електростанцій на всій території країни, щоби зробити енергосистему менш вразливою до терористичних обстрілів Росії. Однак його позиція нібито суперечила позиції Галущенка, який підтримував ідею централізації державних компаній.

"Коли в середині липня український уряд ухвалив план децентралізації енергосистеми, експерти та дипломати заявили, що вже надто пізно значно посилювати енергопостачання перед зимою", — додали аналітики видання.

Галущенко у письмових відповідях журналістам заперечив чутки про те, що він нібито наполягав на звільненні Кудрицького. Зокрема, сказав, що не має впливу на наглядову раду "Укренерго".

За словами міністра, також неправдивим є твердження про те, що міжусобиці підірвали енергетичну політику України. Він відзначив, що заплановані ремонти на електростанціях "завершені вчасно", й енергосистема України входить в зимовий сезон "з найвищим можливим рівнем готовності".

Нагадаємо, декілька днів тому заступник міністра енергетики України Микола Колісник заявив, що українці матимуть світло навіть під час очікуваних заморозків, які накриють нашу державу найближчими днями. Для суттєвого зростання споживання електроенергії призведуть лише затяжні періоди низьких температур.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 15.10.2024 13:53