Фото ілюстративне. Джерело: "Укренерго"

Наскільки збалансованою є енергосистема України: відповідь міністерства

Станом на ранок неділі, 13 жовтня, залишаються частково або повністю знеструмленими через бойові дії та технічні порушення 503 населених пунктів. Триває активне відновлення енергетичних об’єктів і підготовка енергосистеми до осінньо-зимового періоду.

Про це повідомила прес-служба Міненерго. При цьому енергетики закликали продовжувати ощадливо використовувати електроенергію у пікові години споживання, особливо у вечірній період навантаження з 17:00 до 22:00.

Минулої доби відновлено живлення для 6 591 споживача, що знеструмлювалося внаслідок бойових дій і технологічних порушень. За минулу добу через обстріли та бойові дії відбулися знеструмлення в Запорізькій і Херсонській областях. Наразі енергетики відновили живлення для абонентів у цих областях.

У Херсонській області внаслідок атаки дрона по території підстанцій пошкоджено обладнання та виникло загоряння, що призвело до знеструмлення споживачів. Пожежу ліквідовано, всіх споживачів заживлено за резервною схемою.

Внаслідок несприятливих погодних умов є знеструмлення у п’яти населених пунктах Кіровоградської області та двох населених пунктах Миколаївської області.

Сумська область: з технологічних причин знеструмлювалися підстанція та побутові споживачі. Живлення відновлено.

Енергетики також поінформували, що цієї доби прогнозується імпорт із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови загальним обсягом 10 900 МВт-год та потужністю 1400 МВт.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві енергетики повідомляли, що до кінця року Україна отримає обладнання, яке забезпечить додаткові потужності розподільної генерації на більш ніж один гігават електроенергії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.10.2024 13:36