Фото: ілюстративне. Джерело: ДТЕК

У Міненерго розповіли про ситуацію зі світлом і звернулися до громадян

Енергосистема України залишається збалансованою. Тривають відновлення енергооб’єктів і підготовка енергосистеми до осінньо-зимового періоду. Однак постійні ворожі атаки призводять до пошкоджень, що ускладнюють її роботу.

Про це повідомила прес-служба Міненерго. У відомстві закликали українців заощаджувати електроенергію, особливо у вечірній період навантаження з 17:00 до 22:00.

Енергетики зазначили, що за минулу добу через обстріли та бойові дії відбувалися знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Сумській і Харківській областях.

У Запорізькій області внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено повітряну лінію, що призвело до знеструмлення побутових споживачів. Загалом без електропостачання — 3 222 споживачі. У Сумській області під час повітряної тривоги знеструмлювались підстанції, через що було знеструмлення підприємства та побутових споживачів у двох областях. Живлення відновлено.

У Харківській області через обстріл знеструмлювались підстанції та побутові споживачі. На поточну добу прогнозується імпорт із Польщі, Словаччини, Румунії, Угорщини та Молдови загальним обсягом 12 700 МВт-год та потужністю 1130 МВт.

"Минулої доби енергетики відновили живлення для 7 809 споживачів, що були знеструмлені внаслідок бойових дій і технологічних порушень. На ранок залишаються частково або повністю знеструмленими через бойові дії та технічні порушення 511 населених пунктів", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, декілька днів тому виконувач обов'язків голови правління "Укренерго" Олексій Брехт заявив, що для успішного проходження зими його компанія накопичила трикратний запас ремонтного обладнання. Українські енергетики готові до всіх можливих сценаріїв.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 12.10.2024 13:18