Фото: ілюстративне. Джерело: ДТЕК

"У нас є все необхідне": в "Укренерго" запевнили, що готові до зими та всіх можливих сценаріїв

Для успішного проходження зими компанія "Укренерго" накопичила трикратний запас ремонтного обладнання. Українські енергетики готові до всіх можливих сценаріїв.

Про це повідомив виконувач обов'язків голови правління Олексій Брехт під час форуму "Енергія бізнесу 2024".

"Ми маємо повний спектр відповідного силового електротехнічного обладнання, маємо резервний аварійний парк трансформаторів. Ми, напевно, в цю зиму готові, як ніколи, до всіх можливих сценаріїв — так, щоб належним чином на них реагувати", — запевнив він.

За його словами, накопичений співробітниками компанії досвід, в рази прискорив терміни відновлення пошкодженого устаткування.

"Під час останньої масованої ракетної атаки були удари по чотирьох наших підстанціях 750 кВ. І ми відновили їхню роботу в повному обсязі за 13 днів. Це завдяки тому, що ми маємо парк обладнання, фахову команду людей, які готові прийти і почати виконувати цю роботу", — розповів посадовець.

Також він підкреслив, що "Укренерго" має все необхідне на енергетичних об’єктах — "від цього дуже сильно залежить, скільки часу знадобиться на відновлення".

"Ми навчились за три тижні встановлювати автотрансформатор, перевозячи його з іншого регіону. За три тижні, повірте, цього ніхто ніколи в житті не робив. Ми встановлюємо рекорди, на які зараз можуть рівнятися наші колеги", — зазначив Брехт.

Нагадаємо, нещодавно під час брифінгу директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко поділився прогнозом: щонайменше до середини грудня цього року обмежень електроенергії в Україні може не бути. Такий сценарій цілком реальний за відсутності ворожих атак та сприятливої погоди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 10.10.2024 18:10