Марк Рютте. Джерело: Офіс президента України

Генсек НАТО Рютте спрогнозував найважчу зиму для України

Прийдешня зима може бути найважчою від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Тому новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте закликав союзників прискорити допомогу Україні перед її настанням.

Про це Марк Рютте заявив у вівторок, 8 жовтня, на спільній прес-конференції з президентом Фінляндії Александром Стуббом.

Очільник Північноатлантичного альянсу зазначив, що обговорив із фінським президентом загарбницьку війну Росії проти України та запевнив, що НАТО "повинен і буде робити більше для допомоги".

"Росія продовжує завдавати масованих ударів по критично важливій енергетичній інфраструктурі України. Україна може постати перед найсуворішою зимою з часу початку повномасштабного вторгнення", — наголосив він.

Генеральний секретар НАТО додав, що потрібно докладати більше зусиль, аби в Україну надходила належна кількість військового спорядження для підтримки її військових зусиль.

"І я буду на "Рамштайні" за столом разом з Алексом Стуббом на зустрічі Контактної групи з питань оборони України, щоби наполягати на наданні більшої допомоги Києву", — акцентував Рютте.

Раніше з’являлася інформація, що в Євросоюзі вважають: енергосистему Україну через російські обстріли чекає непроста зима, але ситуація не буде катастрофічною.

Нагадаємо, декілька днів тому новий генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Марк Рютте заявив, що рішення щодо збиття російських дронів та ракет над Україною кожна держава має ухвалювати окремо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.10.2024 19:09