Фото: Офіс президента

"Рішення ухвалюють національні органи": Рютте зробив заяву щодо збиття російських цілей над Україною

Новий генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Марк Рютте заявив, що рішення щодо збиття російських дронів та ракет над Україною кожна держава має ухвалювати окремо.

Таку заяву генсек зробив під час прес-конференції з президентом Володимиром Зеленським у Києві.

"Звичайно, збиття дронів і ракет, які порушують територію Альянсу — це рішення, які приймають національні органи влади. НАТО вже прийняло рішення підсилювати ППО на східному фланзі, щоб всі члени Альянсу мали можливість захищати свій повітряний простір і, звичайно, це важливо для НАТО в цілому", — заявив генсек.

До того ж Рютте наголосив, що керівництво НАТО буде продовжувати працювати з країнами, щоб забезпечувати ефективну протиракетну оборону України.

Зауважимо, раніше президент Володимир Зеленський заявляв, що сусідні з Україною країни поки не готові збивати російські ракети та "шахеди", які летять в їхній бік.

"Що стосується того, чи готові союзники збивати (дрони та ракети, — ред.), то ми працюємо з ними. Поки що ні", — зазначив гарант.

Нагадаємо, 3 жовтня новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте прибув до Києва. Це його перший візит до України на цій посаді.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.10.2024 16:59