Колаж: TrueUA

Обмежень електроенергії в Україні може не бути до середини грудня, — Центр досліджень енергетики

Щонайменше до середини грудня цього року обмежень електроенергії в Україні може не бути. Такий сценарій цілком реальний за відсутності ворожих атак та сприятливої погоди.

Таким прогнозом під час брифінгу поділився директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко.

За його словами, опираючись на прогнози погоди та за умови відсутності масштабних ворожих атак, наша держава зможе пройти щонайменше до середини грудня без обмежень електроенергії.

"Я дуже сподіваюся, що за відсутності атак з тим, що в нас зараз працює в системі та може працювати, ми щонайменше до середини грудня маємо шанси дійти без обмежень, судячи з тих прогнозів погоди, які доступні. Навіть може пощастити, що до середини січня", — сказав Харченко.

Він підкреслив, що прогнози погоди до цього періоду доволі мʼякі, не має бути морозів та великих холодів. 

"Якщо це дійсно буде так, і не станеться екстремально великих атак, які будуть боляче нас бити, то ми маємо шанс зараз до середини січня дійти (без відключень, — ред.)" — додав Олександр Харченко.

Раніше повідомлялось, що 3 жовтня у Полтавській та Сумській областях запроваджено аварійні відключення електроенергії. Відповідне розпорядження видало "Укренерго".

Нагадаємо, 2 жовтня генеральний директор компанії Yasno Сергій Коваленко заявив, що Кабінет міністрів України не робив жодних заяв щодо підвищення тарифів на електроенергію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.10.2024 14:42