Фото: сайт Києво-Могилянської академії

Жодної російської: у Києво-Могилянській академії заборонили спілкуватися мовою агресора

У Національному університеті "Києво-Могилянська академія" студентам, викладачам та адміністрації заборонили спілкуватися російською мовою у закладі. Відповідне рішення ухвалили на сесії Академічної конференції університету.

Про це повідомив голова Наглядової ради університету Геннадій Зубко.

"Якщо викладання російською не ведеться в університеті вже дуже давно, то тепер заборона стосується і спілкування між собою мовою окупантів у Могилянці. Це стосується абсолютно всіх: викладачів, студентів, адміністративного персоналу", — йдеться в повідомленні.

За його словами, ця норма прописана в нових Правилах внутрішнього розпорядку НаУКМА. Зубко наголосив, що рішення підтримують і студенти, і викладачі.

"Війна дуже вплинула на роботу університету. Могилянці стали до лав ЗСУ  і пішли на передову захищати Україну, на жаль, є і загиблі герої. Війна скорегувала темп наукових досліджень, але кількість наукових публікацій, хоч і зменшилась, але не суттєво. Війна змусила багатьох студентів і викладачів шукати прихистку за кордоном", — пояснив Зубко.

Крім того, він повідомив, що у нових правилах, "приймати які штовхають вимоги і виклики часу", прописані норми щодо дистанційного навчання та його цифрових форматів, гнучких форм робочих графіків, обліку робочого часу тощо.

Нагадаємо, абітурієнти з тимчасово окупованих територій у 2023 році вступатимуть до ЗВО за окремою процедурою. Так було і 2022 року.

Суспільство, 27.01.2023 22:56