Фото:Glasgow Film Festival/Х

Зірка "Володара перснів" Мортенсен приїхав на кінофестиваль "Миколайчук OPEN" у Чернівцях

У неділю, 16 червня, голлівудський актор Вігго Мортенсен приїхав у Чернівці на фестиваль "Миколайчук OPEN". Він став почесним гостем заходу.

Про це повідомляє TrueUA.

На відкритті кінофестивалю відбувся показ фільму Мортенсена під назвою "Мертві не завдають болю" (The Dead Don’t Hurt). У стрічці Вігго Мортенсен зіграв не лише головну роль, а й виступив режисером, сценаристом і композитором. У фільмі він хотів розповісти про долю звичайних жінок, які чекають на своїх чоловіків, братів, синів із війни.

"Мені дуже приємно, що я зміг представити свою історію й поділитися історією, яку наша команда створила разом. Я вдячний Тетяні, Олексі та Алексу, що вони обрали цей фільм. Важливо після його перегляду. Вам також він буде у чомусь близький", — зазначив Мортенсен.

Він також зауважив, що задоволений своїм візитом та має намір знову повернутися в Україну вже найближчим часом.

"Мені було дуже приємно побачити Чернівці у цей день. Я побачив небагато, але дуже сподіваюся повернутися. Мені все вже дуже подобається. Я дуже був задоволений, коли кілька тижнів тому мені вдалося підтвердити свою присутність тут, на Миколайчук OPEN. Я дуже радий, що я тут.... Я розумію, що це ще молодий фестиваль, але бачу, як швидко він розвивається і має амбіції показувати як національне кіно, так і міжнародне кіно своїй українській аудиторії", — наголосив актор.

До того ж зірка Голлівуду зауважив, що українці — це "незалежна нація, вона має такою залишатися". Також він подякував за запрошення українською.

"З великої поваги до вашої мови, я хочу спробувати попрактикувати її з вами. Дякую, що запросили наш фільм на ваш фестиваль. Це велика честь бути тут і ділитися нашою історією з усіма вами... Пробачте, що двічі щойно переїхав машиною вашу мову. Я дуже пишаюся тим, що зараз в Україні. Це — незалежна нація, вона має такою залишатися. Попри деяких людей, які сумніваються, або мають деякі політичні розрахунки, як у країні, де я народився, так і в інших країнах — я хочу вас запевнити: абсолютна більшість людей стоїть за вас. Слава Україні", — додав Мортенсен.

Нагадаємо, раніше відомий український режисер та актор Ахтем Сеітаблаєв, який зараз служить у Збройних силах України, повідомив, що наразі скасував весілля з молодшою на 20 років нареченою Мар'яною, адже вони переживають кризу у стосунках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Lifestyle, 16.06.2024 19:59