Фото: NYT

"Злив" секретних документів Пентагона: відомі нові деталі

Американський нацгвардієць Джек Тейшейра "зливав" секретні документи Пентагона одразу після початку повномасштабної війни з Україною. Інформація включала подробиці про втрати ЗСУ та РФ, діяльність російських шпигунів та оновлену інформацію про військову допомогу.

Про це повідомляє NYT.

У лютому 2022 року, незабаром після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, профіль користувача, що збігається з профілем Тейшейри, почав публікувати секретні розвіддані про російські військові дії в раніше нерозкритій чат-групі з приблизно 600 учасниками на соціальній платформі Discord. Користувач стверджував, що розміщує інформацію від Агентства національної безпеки, ЦРУ та інших розвідувальних служб.

"Судячи з усього, перший витік стався менш ніж через 48 годин після вторгнення Росії в Україну", — сказано у статті.

Нагадаємо, 7 квітня повідомлялося, що у соцмережі Twitter й Telegram потрапили засекречені документи, які нібито детально описують секретні плани США й НАТО щодо нарощування Сил оборони України перед запланованим контрнаступом. Наразі Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком важливих документів.

У США вважають, що Російська Федерація може бути причетною до витоку кількох секретних військових документів.

12 квітня стало відомо, що до витоку секретних документів Сполучених Штатів про український контрнаступ причетний військовослужбовець національної гвардії у Форт-Брегзі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 22.04.2023 11:50