Фото: "Укрзалізниця"

Зміни в русі поїздів між Будапештом та Віднем: "Укрзалізниця" повідомила деталі

"Укрзалізниця" попередила про зміни на напрямку між Будапештом та Віднем. Це пов'язано з незапланованими завчасно колійними роботами в Угорщині.

Про це повідомляє "Укрзалізниця".

Зазначається, що у звʼязку з роботами на залізниці між Будапештом та Віднем, маршрут безпересадкових вагонів №431, 432 Київ — Відень — Київ та №430 Відень — Чоп — Відень буде обмежений до станції "Будапешт-Келеті" без курсування між Будапештом та Віднем.

Зміни будуть чинні:

  • з 27 жовтня до 18 листопада відправленням з Відня;
  • з 26 жовтня до 17 листопада відправленням з Києва.

Відтак пасажирам, що вже придбали квитки на ці дати, угорська залізниця організувала наступний порядок доїзду.

У напрямку до Відня: після прибуття на станцію "Будапешт-Келеті" о 08:20 ранку необхідно скористатися метрополітеном (лінія М4) для доїзду до станції "Будапешт-Келенфельд", а звідти щопівгодини відправлятимуться автобуси до станції Татабанья, які підвʼязані для пересадки на поїзди до Відня.

Наприклад, автобус, що виїжджає зі станції "Будапешт-Келенфельд" о 09:10 прибуває до станції "Татабанья" о 10:10 під відправлення поїзда RJX 62 о 10:26 до Відня, куди він прибуде о 12:21.

Проїзд в автобусі та поїзді безкоштовний при наявності квитків до Відня.

"Якщо ж у вас квиток у вагон №430 Чоп - Відень, ви можете безкоштовно скористатися іншими сидячими вагонами у поїздах Чоп — Захонь та Захонь — Будапешт, з якими й мав їхати ваш вагон №430, а далі скористатися інструкцією вище", — повідомляють в "Укрзалізниці".

У напрямку з Відня: враховуючи, що час доїзду до Будапешта (поїзд + автобус + метро) збільшиться, пасажирам з квитками з Відня необхідно розпочати свою подорож на одному з поїздів:

  • RJX 61 (відправлення 11:40); 
  • EC 145 (відправлення 12:42);
  • RJX 63 (відправлення 13:40);
  • EC 147 (відправлення 14:37);
  • RJX 65 (відправлення 15:42).

Цими поїздами ви доїдете до станції "Татабанья" в Угорщині, де з вокзалу вас заберуть автобуси (які теж підвʼязані під прибуття поїздів) до станції "Будапешт-Келенфельд".

Після прибуття на станцію Будапешт-Келенфельд вам необхідно буде скористатися метрополітеном для доїзду на станцію "Будапешт-Келеті", звідки о 19:40 й вирушатимуть безпересадкові вагони до Києва.

"Проїзд у автобусі та поїзді безкоштовний при наявності квитків з Відня. Якщо ж у вас квиток у вагон №430 Відень — Чоп, ви можете безкоштовно скористатися цією інструкцією, а у поїздах Будапешт — Захонь та від Захонь — Чоп скористатися іншими сидячими вагонами", — йдеться в повідомленні.

Тривалість поїздки автобусом (ст. "Татабанья" — ст. "Будапешт-Келенфельд") — одна година, а метрополітеном (ст. "Будапешт-Келенфельд" — ст. "Будапешт-Келеті") — 20 хвилин. Стоянка автобусів — на площах перед вокзалами, але зважаючи на кількість скасованих поїздів між Будапештом та Віднем, автобусів буде багато.

Нагадаємо, 15 жовтня "Укрзалізниця" запустила новий міжнародний поїзд зі Львова до Варшави. Маршрут організовано через станцію Рава-Руська. Вперше за 18 років між містами почнуть курсувати поїзди.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.10.2023 20:29