Фото: "Укрзалізниця"

"Укрзалізниця" запускає новий міжнародний поїзд: за яким маршрутом курсуватиме

З 15 жовтня "Укрзалізниця" запускає новий міжнародний поїзд зі Львова до Варшави. Маршрут буде організовано через станцію Рава-Руська.

Про це повідомила прес-служба компанії.

Так, з 15 жовтня "Укрзалізниця" запускає залізничне сполучення між Львовом та Варшавою. Вперше за 18 років між містами почнуть курсувати поїзди.

"Нам знадобилося понад шість місяців на реалізацію цього проекту, зокрема на узгодження всіх деталей з польською стороною та відкриття пункту пропуску. Відтепер ще 10 населених пунктів України отримають залізничне сполучення з Варшавою та Любліном", — зазначив голова правління "Укрзалізниці" Євген Лященко.

Зазначається, що наразі маршрут працюватиме у пересадковому форматі на станції Рава-Руська, що на Львівщині. Тут пасажири здійснюватимуть зручну пересадку з поїзда української ширини колії  1520 мм на поїзд європейської колії — 1435 мм і зворотно.

В УЗ також відмітили, що розклад руху поїздів охоплює залізничне сполучення з Варшавою та Любліном не лише Львів, а й Івано-Франківськ, Стрий, Коломию, Калуш, Моршин, Брюховичі та Жовкву. При цьому пасажири з інших міст України зможуть скористатися пересадкою у Львові.

"Також пасажирам не варто хвилюватися за можливі запізнення, оскільки пересадка узгоджена. Поїзд завжди чекатиме усіх пасажирів", — додали в УЗ.

Зазначається, що проект реалізований у співпраці з польським залізничним перевізником SKPL, рухомий склад якого виконуватиме рейси з Варшави до Рави-Руської та зворотно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в жовтні "Укрзалізниця" запустить низку нових маршрутів до трьох країн Європи. Зокрема, йдеться про Польщу, Чехію та Німеччину. Планується запустити потяг нового сполучення "Рава-Руська — Варшава", який зможе щодня перевозити майже 500 пасажирів в обидвох напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 04.10.2023 11:54