Фото: "Укрзалізниця"

"Укрзалізниця" анонсувала нові міжнародні маршрути: куди курсуватимуть потяги

Наступного місяця "Укрзалізниця" запустить низку нових маршрутів до трьох країн Європи. Зокрема, йдеться про Польщу, Чехію та Німеччину.

Про це повідомив голова правління УЗ Євген Лященко в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Укрзалізниця в жовтні поточного року планує запустити потяг нового сполучення "Рава-Руська — Варшава", який зможе щодня перевозити майже 500 пасажирів в обох напрямках. Спільно з польським перевізником SKPL", — сказав Лященко.

За словами посадовця, на станції Рава-Руська організують пересадку на поїзди, які доправлятимуть пасажирів до Львова.

"SKPL буде першим досвідом співпраці з європейською компанією. Другим буде RedioJet, які почнуть виконувати рейси Чоп — Прага десь з листопада. З ними в нас два проекти на виході: рейси Чоп — Прага та Перемишль  Берлін  Ганновер",  заявив голова УЗ.

Лященко уточнив, що іноперевізники допущені на єврошляхи, оскільки "Укрзалізниця" не має достатньо рухомого складу, необхідного для виконання пасажирських перевезень такого формату.

"Стратегічно ми, звичайно, бачимо себе гравцем на цьому полі. Згодом може бути створена і європейська пасажирська компанія "Укрзалізниці", як з'явилася на ринку вантажних перевезень Cargo Polska. Але це складний і тривалий процес. Крім того, необхідний рухомий склад: вагони, локомотиви. Маю визнати, це питання не одного року", — зазначив Лященко.

"Укрзалізниця" платитиме SKPL за послуги перевезення пасажирів на рухомому складі компанії. При цьому "Укрзалізниця" отримуватиме кошти від продажу квитків.

RegioJet буде працювати за іншою моделлю, що передбачає повне покриття її операційних витрат. При цьому модель розподілу прибутку від продажу квитків із "Укрзалізницею" ще обговорюється. 

Нагадаємо, раніше "Укрзалізниця" призначила новий потяг з Києва до Польщі. У свій перший рейс він вирушив у неділю, 3 вересня. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.09.2023 22:30