Фото: Львівська ОВА

Знищена підстанція та пошкоджені будинки: в ОВА показали наслідки ракетного удару по Львову

Під час ранкової атаки 15 лютого по Львову було повністю знищено одну із електропідстанцій міста. Внаслідок ворожого обстрілу також пошкоджено багато будинків. 

Начальник Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький розповів про нові деталі атаки та показав фото руйнувань у місті. 

За його словами, було пряме влучання в електропідстанцію у Львові. Через це почалася пожежа на площі орієнтовно 150 квадратних метрів. Її ліквідовували впродовж двох годин. Над цим працювали 29 вогнеборців та залучали шість одиниць техніки.

"Підстанція повністю знищена. Офісні приміщення, які живилися від неї, зараз отримують електроенергію від генераторів. Інформації про загиблих та потерпілих на цьому обʼєкті станом на цю годину нема", — зазначив начальник ОВА.

Також Козицький розповів, що ще одна ворожа ракета влучила у землю між житловими багатоповерхівками. Вибуховою хвилею вибило вікна у близько 30 будинках на пʼяти вулицях. Автомобілі, які були припарковані поруч, пошкоджені.

"Наразі по допомогу до медиків звернулися троє людей з цих будинків. У них діагностували різані рани та гематоми. Двоє — це чоловік і жінка — госпіталізації не потребували. Один чоловік відмовився від госпіталізації вже у кареті швидкої допомоги. Усім постраждалим медики надали допомогу на місці", — додав посадовець.

Зокрема, за словами начальника ОВА, унаслідок ранкової атаки 15 лютого також постраждали:

  • центр зайнятості;
  • науково-дослідний інститут;
  • школа;
  • ліцей;
  • два дитсадки.

"Компенсацію за знищені вікна й двері бере на себе місто. Також через Дію люди можуть податися на відшкодування в межах державної програми "єВідновлення". Транспорт уже курсує у звичному режимі", — підсумував він.

Також Козицький уточнив, що під час повітряної тривоги, яка тривала з 05:01 по 07:10, у зону відповідальності Повітряне командування "Захід" Повітряних сил ЗС України, яке захищає небо над вісьмома областями на заході України, увійшло 14 ворожих ракет. Вісім — сили ППО збили.

Нагадаємо, що зранку 15 лютого російські окупанти знову атакували Україну. Летіли крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55, морського базування — "Калібр", балістичні ракети "Іскандер-М" / KN-23, зенітні керовані ракети С-300, керовані авіаційні ракети Х-59. Усього зафіксовано пуски 26 ракет різних типів. Сили та засоби Повітряних сил і Сил оборони України знищили 13 ракет різних типів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.02.2024 15:30