Знищено майже два десятки ворожої техніки: військові розповіли по успіхи на Бахмутському напрямку

На Бахмутському напрямку Збройні сили України перетворили на брухт майже два десятки ворожої техніки. Водночас українські мають успіхи поблизу Зайцевого, Кліщіївки, Одрадівка та Іванівського. 

Про це повідомив начальник прес-служби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

"На південному фланзі ми й надалі продовжуємо наступальну операцію, зокрема, маємо успіхи поблизу Зайцевого, Кліщіївки, Одрадівка та Іванівського, там наші захисники продовжують вибивати противника... 580 разів противник відкривав вогонь по наших захисникам на цьому напрямку, чотири рази використовував авіацію, відбулося 12 бойових зіткнень. Нам вдалося ліквідувати 141 окупанта та також дуже добре попрацювали наші контрбатарейні підрозділи”, — розповів Євлаш.

Водночас за словами військового, на Бахмутському напрямку протягом доби рашисти зазнали чималих втрат. Зокрема, ЗСУ вдалося знищити 10 гармат Д-30, також ще три Д-20, два "Піони" та чотири "Мста-Б". 

"Тобто дивізіон артилерійських озброєнь на цьому напрямку був знищений. Також знищили багато різних спеціальних засобів радіоелектронної розвідки. Це "Кредо-1Е", спеціальна установка, яка виявляє в будь-яку пору року пересування техніки та людей, також "Муром-П", станція відеоспостереження, та оптико-електронний прилад "Іронія", який використовується противником для коригування вогню та відстежування пересування наших військ", — додав Євлаш.

Нагадаємо, за даними Генштабу, Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції. Вони успішно відбивають атаки рашистів. Так, українські бійці змогли втримати ворожу атаку в районі Авдіївки, а також успішно відбили дев'ять атак ворога в районі Мар’їнки Донецької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 26.09.2023 21:13