Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ намагалися прорвати оборону росіян на лівобережжі Херсонщини, — ISW

Протягом минулої доби Збройні сили України намагалися прорвати російську оборону біля Піщанівки та Пойми що на лівобережжі Херсонської області.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики наголосили, що ЗСУ утримують позиції у Кринках, поблизу Антонівського шосе та залізничних мостів. Там продовжуються бої.

Пропагандисти припускають, що наразі тривають бої поблизу Кринок та Антонівського залізничного мосту, а українські війська намагалися прорвати російську оборону біля Піщанівки та Пойми.

Крім того, російські військові 31 жовтня продовжили авіаудари бомбами, що планують, по цілях на західному (правому) березі Херсонської області. Південне оперативне командування України повідомило, що російські війська минулої доби випустили 45 плануючих бомб за цілями в Херсонському та Бериславському районах.

Водночас Російські джерела стверджували, що українські війська завдали комбінованих ракетних ударів Севастополем та іншим районам окупованого Криму 30 жовтня.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни вважають, що Росія, ймовірно, намагається розширити й диверсифікувати свій арсенал безпілотників, ракет і керованих бомб для завдання ударів по українській критично важливій інфраструктурі в осінньо-зимовий сезон.

Водночас речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат повідомляв, що українські військові готові протистояти масованим ракетним обстрілам. За його словами, ворог взяв паузу з ракетними атаками, ймовірно, щоб накопичити ракети.

TrueUA провів детальний аналіз та розібрався, скільки ракет і дронів залишилося у ворога для можливих масованих обстрілів України взимку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.11.2023 07:55