Фото: ілюстративне Джерело: соцмережі

ЗСУ отримали від США промислові 3D-принтери для друку запчастин на полі бою

Сполучені Штати Америки передали Україні промислові 3D-принтери для друку запчастин до військової техніки на полі бою.

Про це повідомив помічник міністра оборони США із закупівель та утримання Вільям ЛаПланте, передає CNN.

Зазначається, що навчання користуванню цими механізмами українські військові закінчили минулого тижня.

"У серпні ми привезли в Україну промислові 3D-принтери, а на початку вересня закінчилося навчання військових щодо поводження з цим принтером", — прокоментував ЛаПлант.

За його словами, йдеться про принтер розміром з вантажівку. На ньому українські військові можуть друкувати усі свої запчастини. Він зауважує, що поява цих принтерів "зовсім змінює справу", адже вони пришвидшують процес і відкривають нові можливості.

"Американські чиновники допомагають ЗСУ ремонтувати віддалено — життєво важлива стратегія, враховуючи, що присутність США в Україні обмежується посольством у Києві",  зазначив чиновник.

Нагадаємо, раніше CNN із посиланнями на неназваних посадовців заявляло, що Джо Байден найближчим часом ухвалить рішення про надання Україні далекобійних ракет ATACMS. Ймовірність того, що це станеться зараз, набагато вища, ніж раніше.

The Wall Street Journal написав, що Сполучені Штати Америки вже цієї осені можуть ухвалити рішення про передачу ракет ATACMS Україні. Представники адміністрації Джо Бадена заявили, що вони знову розглядають можливість постачання цього року армійської тактичної ракетної системи (ATACMS) для посилення контрнаступу України. За словами офіційних осіб, плани, що розглядаються в адміністрації Байдена, передбачають постачання обмеженої кількості ракет, що може зняти побоювання Пентагону з приводу того, що американські запаси можуть бути сильно виснажені.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.09.2023 22:59