Фото: Telegram Володимира Зеленського

ЗСУ перебувають в Соледарі, ознак відступу не спостерігається, – CNN

11 СІЧНЯ 2023 23:28

Збройні сили України продовжують обороняти Соледар, за який ведуться запеклі бої. Ознак відступу не спостерігається.

Про це пише TrueUA із посиланням на CNN, чия знімальна група перебуває поруч з містом. 

"Ми приблизно в п'яти милях, семи кілометрах від місця, де вирує ця битва. Ви можете чути артилерію – більшість вибухів чути з боку міста", – повідомив американський кореспондент.

Журналісти відзначають, що всього за декілька кілометрів від лінії фронту українські солдати зберігають спокій і займаються виконанням своїх обов'язків по техобслуговуванню і матеріально-технічному забезпеченню військ – "без будь-яких ознак неминучого відступу або відходу".

Також кореспонденти заявили, що підтримують зв'язок з українським солдатом, який прямо зараз перебуває в Соледарі. Він також спростовує заяви росіян про нібито повний контроль над містом.

"Тут важко, але ми живіші, ніж будь-хто інший. Не вірте тому, що вони говорять. Ми тримаємося там. Хоча практично самостійно. Без командирів", – цитує слова солдата американський журналіст.

За словами бійця, наступні 24 години будуть вирішальними, оскільки противник намагається оточити українські підрозділи, що розташовані в місті. При цьому солдат поскаржився на те, що противник глушить зв'язок, через що різним підрозділам важко координувати свої дії.

Бої за Соледар

Міноборони України 9 січня вдень повідомило, що російські загарбники розпочали потужний штурм Соледара у Донецькій області. Ворог перекинув на цей напрямок додатково штурмові загони й змінив тактику. Ганна Маляр розповіла, що окупанти наступають по трупах своїх же солдатів та масово застосовують артилерію, системи залпового вогню та міномети, накриваючи вогнем навіть власних бійців.

10 січня у Міноборони поінформували, що ворог не зважає на великі втрати свого особового складу і продовжує наступ. Наші захисники відбивають атаки ворога.

Нагадаємо, американський Інститут вивчення війни у звіті за 10 січня повідомив, що заяви росіян про те, що окупанти захопили Соледар Донецької області, не відповідають дійсності. До того ж, за словами експертів, можливе захоплення Соледара не означатиме, що Бахмут опиниться в оточенні.

Читайте нас у Facebook й Telegram

Війна, 11.01.2023 23:28