Фото: Вікіпедія

У ЗСУ пояснили, яка зброя найбільш ефективна проти іранських "шахедів"

Іранські дрони-камікадзе найкраще збивати великокаліберними кулеметами, адже "шахеди" є малошвидкісними цілями.

Про це повідомив командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Наєв пояснив, що такі кулемети більш ефективні, бо безпілотники постійно змінюють маршрути для того, щоб уникнути ураження та виконати своє завдання.

"Іноді літають колами, заходять з одного боку, пролітають, потім знову повертаються. Тобто, весь час намагаються уникнути наших засобів протиповітряної оборони. Завдяки нашим міжнародним партнерам і керівництву Збройних сил України, насиченість системи протиповітряної оборони постійно збільшується. Ми розуміємо, що кожен квадратний метр ми прикрити не зможемо. Але ми намагаємося розставляти мобільні вогневі групи та зенітні комплекси протиповітряної оборони на таких відповідних відстанях, щоб можна було прикривати і страхувати один одного", — розповів генерал-лейтенант.

Наєв зазначив, що українські зенітники перебувають у постійній бойовій готовності. Вони завжди розташовані у машинах і тільки за сигналом вмикаються і переходять у бойову готовність номер один. Окрім цього вони можуть влучати у ворожі цілі як вдень, так і вночі.

Нагадаємо, Росія повертається до точкового використання ракет та дронів, як це було на початку повномасштабного вторгнення. Найбільш ймовірними цілями можуть стати військові об'єкти, шляхи постачання і все, що пов'язане з підготовкою до продовження процесу деокупації українських територій.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.04.2023 22:56