Фото: Facebook/natusya.humenyuk

ЗСУ продовжують відкидати ворога: Гуменюк розповіла про ситуацію на лівому березі Дніпра на Херсонщині

Бійці Збройних сил України продовжують відкидати російських загарбників із тимчасово окупованого лівого берега Херсонської області. При цьому бойова робота буде тривалою.

Про це повідомила речниця Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"У нас триває бойова робота, яка не підлягає розголошенню. Ми продовжуємо відкидати ворога контрбатарейною боротьбою, нищити його запаси", — розповіла вона.

За її словами, за минулу бойову добу українські воїни знищили один пункт польового боєпостачання, пункт управління безпілотниками, а також спостережний пункт окупантів.

Речниця зазначила, що ЗСУ ведуть точкову та дуже прицільну роботу. Вони б'ють по ворогу так, щоби не нашкодити цивільному населенню. Зокрема, знищили півтора десятка окупантів, сім одиниць автобронетанкової техніки, а також сім великокаліберних гармат.

"Тобто ми намагаємося максимально зменшити ворожий потенціал, яким він може завдавати шкоди правому берегу і цивільним людям", — додала Гуменюк.

Водночас вона зазначила, що ворог упродовж тривалого часу накопичував сили, які підтягнув на лівий берег. За її словами, окупанти мають чим маневрувати, прикриваючись цивільним населенням. Тож бойова робота буде тривалою, але, як наголосила Гуменюк, успішною.

Нагадаємо, що 22 жовтня Наталія Гуменюк заявляла, що про результати бойової роботи Сил оборони на Херсонщині ще говорити рано. Для цього нашим воїнам потрібно остаточно закріпитися на досягнутих рубежах. Таким чином вона прокоментувала інформацію аналітиків про значні успіхи української армії та нібито закріплення в Кринках на лівому березі Дніпра на Херсонщині. Речниця висловила здивування, що деякі аналітики посилаються на інформацію російських військкорів, адже їхні висловлювання не можна сприймати як докази.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.10.2023 11:55