Фото: соцмережі / ілюстративне

Використали рекордну кількість авіабомб за добу: Гуменюк повідомила про специфіку обстрілів Півдня

Російські окупанти використали рекордну кількість авіабомб за добу. Внаслідок ворожих атак є постраждалі.

Про це в ефірі телемарафону повідомила керівник Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк. Вона наголосила, що активно працювала російська тактична авіація і продовжувалось бомбардування, в тому числі з використанням керованих авіабомб.

"За цю добу (від 07:00 до 07:00 ранку) було зафіксовано фактично рекордну кількість авіабомб — 36. По Херсонській області ворог випустив по дві-чотири (авіабомби, — ред.) по одному населеному пункту. Для села, ви розумієте, це дуже велика потужність, руйнація кількох будинків одночасно, коли 500-кілограмовий еквівалент тротилу вривається в землю, залишаючи багатометрові вирви", — зауважила вона.

Гуменюк додала, що на жаль є інформація про постраждалих, дані уточнюються.

Водночас, за словами Гуменюк, хоч ця ніч пройшла досить тривожно, оскільки лунали сигнали повітряної тривоги, "але активності такої, якої ми зазнавали раніше, в повітрі не було".

Раніше начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко розповів, що довкола столиці побудована багаторівнева система протиповітряної оборони (ППО), яка складається з різних видів озброєння.

Нагадаємо, раніше керівниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк заявила, що вночі 21 жовтня, під час обстрілу України, ворог застосував складну тактику змішаних атак.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.10.2023 08:27