Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ просунулись на Мелітопольському напрямку: з'явились подробиці

Збройні сили України здобули тактичного успіху на південному фронті. Наші воїни ведуть наступальні операції у бік Мелітополя.

Про це повідомив речник Генерального штабу Збройних сил України Павло Ковальчук під час включення з Military Media Center. За даними військового, українські воїни мають успіх у напрямку Новопрокопівки на південному фронті.

Ковальчук наголосив, що Сили оборони продовжують наступати на Мелітопольському напрямку.

"У напрямку Роботине — Новопрокопівка мали успіх, закріплюються на досягнутих рубежах", — сказав речник.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, українська легка піхота просунулась до позицій за протитанковими ровами та протитанковими загородженнями "зуби дракона", які складають нинішній російський оборонний рубіж перед наступом українських сил у західній частині Запорізької області. Українські сили, ймовірно, мають намір утримувати ці позиції.

Своєю чергою заступниця Міністра оборони України Ганна Маляр повідомляла, що українські війська минулого тижня звільнили три квадратних кілометри на Бахмутському напрямку. Також наші військові досягли успіху на Півдні країни.

Раніше спікер об'єднаного прес-центру сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун заявив, що хоч на другій лінії оборони російських окупантів щільність мінних полів менша, ніж на першій, вона може містити мережу підземних лабіринтів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.09.2023 09:21