ЗСУ просунулися на південному фронті та на Бахмутському напрямку, — Маляр

Сили оборони України протягом минулого тижня звільнили близько 1,5 кв. км на південному фронті. Також українські воїни просунулися і на Бахмутському напрямку.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає Military Media Center.

"У ході наступальних дій минулого тижня у нас були успіхи південніше Роботиного і західніше Вербового", — зазначила Маляр. 

Вона додала, що Збройні Сили України закріплюються у цих районах. Водночас посадовиця наголосила, що українські війська стикаються із серйозними перепонами з боку ворога, але "вже подекуди прорвана перша лінія оборони" росіян і "наші війська рухаються далі".

"Є просування, певні успіхи. За минулий тиждень у нас там (на півдні, — ред.) 1,5 кв. км звільнено", — сказала заступниця міністра.

Крім того, Збройні Сили України протягом минулого тижня звільнили 2 кв. км на Бахмутському напрямку. За словами Маляр, за час наступальної кампанії під Бахмутом звільнено вже 49 кв. км території.

Нагадаємо, раніше Маляр підтвердила, що Збройні сили України звільнили частину населеного пункту Опитне у Донецькій області. Закріплюються на досягнутих рубежах.

Додамо, за даними Генштабу ЗСУ, українські бійці мають частковий успіх в районі Кліщіївки Донецької області, витісняють противника із займаних позицій та закріплюються на позиціях. Сили оборони України продовжують ведення оборонних дій на Сході та ведення наступальної операції на Півдні України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.09.2023 09:49