Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ розширили плацдарм на лівобережжі Херсонщини, — Гуменюк

Нашим військовим протягом останнього часу вдалося розширити плацдарми на лівобережжі Херсонщини. Операція проходить в рамках звільнення Півдня України.

Таку заяву під час брифінгу 29 січня зробила начальниця об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони Півдня України, Наталя Гуменюк. Вона наголосила, що станом на понеділок є результат важкої роботи українських воїнів.

"На сьогодні наша робота має результат. Маємо розширення плацдармів", — сказала Гуменюк.

Водночас вона наголосила, що потрібно пам'ятати: лінія фронту на лівому березі Дніпра дуже гнучка і перебуває під постійним тиском російських підрозділів. Рашисти там переважають укріпленнями та чисельністю особового складу.

"Ми знаємо, що їх набагато більше присутніх на лівому березі, вони набагато краще укріплені й мають відповідне тилове підґрунтя, яке їх може убезпечувати, на відміну від наших, де за спинами — Дніпро. Тому тут треба бути дуже обережними в інформаційному просторі й задовольнятися тією інформацією, яка може бути оприлюдненою станом на зараз", — резюмувала Наталя Гуменюк.

Раніше начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо заявив, що на Куп’янському та Лиманському напрямках за минулу добу українські воїни відбили десять ворожих атак. Бойові дії відбуваються у районах Синьківки, Табаївки, Тернів та Ямполівки. Тому немає мови про захоплення Табаївки, як це розповідають деякі інформаційні ресурси.

Нагадаємо, що, за інформацією американського Інституту вивчення війни, російські війська, ймовірно, захопили Табаївку Харківської області, просунулися на захід від Кремінної. Натомість українські бійці витіснили російські війська з ресторану "Царське полювання" в Авдіївці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.01.2024 19:12