Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ відбили атаки рашистів у трьох областях та знищили три ворожих БпЛА, — Генштаб

Впродовж доби 20 лютого українські військові відбили атаки окупантів у Харківській, Луганській та Донецькій області. Ворог завдав десятки ударів по цивільній інфраструктурі.

Про це свідчать дані Генштабу ЗСУ.

Рашисти атакували Гряниківку та Масютівку на Харківщині, а також Білогорівку на Луганщині. Окрім цього, окупанти намагалися наступити в населених пунктах Васюківка, Берхівка, Бахмут, Василівка, Новобахмутівка, Водяне, Невельське та Мар’їнка в Донецькій області.

За даними Генштабу, 20 лютого противник завдав шість ракетних і 28 авіаційних ударів по цивільній інфраструктурі Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

Водночас ворог 86 разів обстрілював Україну з реактивних систем залпового вогню. Пошкоджені та знищені цивільні житлові будинки, школи й магазини. Є загиблі та поранені.

Натомість ЗСУ за добу завдали 16 авіаударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та удару по зенітно-ракетному комплексу на вогневій позиції.

Українським військовим вдалося знищити три БпЛА типу "Ланцет".

Також ракетні та артилерійські війська ЗСУ уразили дві позиції протиповітряної оборони ворога та батарею реактивних систем залпового вогню противника.

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни вважають, що Україна здатна повернути ініціативу на полі бою вже у 2023 році. Однак це можливо лише за умови "достатньої і своєчасної підтримки Заходу".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.02.2023 07:40