Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

ЗСУ відбили майже 30 штурмів на одному з напрямків: у Генштабі розповіли, де на фронті найгарячіше

Триває 902 доба широкомасштабної збройної агресії Росії проти України. На фронті уже зафіксовано 80 бойових зіткнень. Половина з них — на Покровському напрямку.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на фронті

На Покровському напрямку росіяни здійснили штурмові дії у районах населених пунктів Суха Балка, Воздвиженка, Новоолександрівка, Єлизаветівка, Зелене Поле, Малинівка, Гродівка, Желанне та Скучне. ЗСУ стримують натиск російських військ та відбили 22 атаки, 14 боєзіткнень продовжуються. Також ворог завдав чотири авіаудари по Олександрополю і Гродівці.

На Харківському напрямку ворог здійснив 12 атак поблизу Липців, Глибокого, Тихого та Вовчанська. У районі останнього досі тривають два з цих боєзіткнень.

На Куп’янському напрямку противник активних наступальних дій не проводив.

На Лиманському напрямку загарбницька армія шість разів штурмувала позиції ЗСУ біля Макіївки, Невського, Тернів та у Серебрянському лісі. П’ять боїв уже завершено, один ще триває. Також окупанти вдарили некерованими авіаракетами неподалік Сергіївки.

На Сіверському напрямку впродовж дня відбулося п’ять боєзіткнень. Ворог наступав поблизу Спірного та Верхньокам’янського. Отримав жорстку відсіч.

На Краматорському напрямку тривають два боєзіткнення неподалік Часового Яру. Ще одну атаку, у районі Білої гори, ЗСУ зупинили.

На Торецькому напрямку окупанти збільшили кількість атак до чотирьох. Біля Торецька та Залізного відбито по одній атаці, бої тривають. Крім того, загарбники завдали п’ять авіаударів, скинувши сім КАБів на Торецьк.

На Курахівському напрямку загарбники три рази безуспішно атакували позиції українських військових поблизу Красногорівки та Костянтинівки.

На Оріхівському напрямку противник, залучивши авіацію, вдарив 30 НАРами по району населеного пункту Білогір’я.

На Придніпровському напрямку росіяни п’ять разів безуспішно атакували позиції ЗСУ. Також окупанти вдарили 15 некерованими ракетами по Миколаївці.

На інших напрямках фронту ситуація без особливих змін.

Атаки РФ

Російська Федерація продовжує обстрілювати прикордонні села і селища Сумської та Чернігівської областей. Від вогню артилерії та мінометів сьогодні постраждали райони населених пунктів Нові Вирки, Манухівка, Відродженівське, Карповичі, Прогрес та Блешня. До того ж окупанти завдали авіаударів по Рясному, Нових Вирках, Ворожбі, Білопіллю, Любимівці, Біловодах, Радьківці, Юнаківці, Сумах і Басівці. Загалом ворог скинув 31 керовану авіабомбу. Водночас, з початку доби російські загарбники вдарили двома КАБами у район села Малі Проходи.

Втрати РФ

Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року по 13 серпня 2024 року орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 593 160 (+1 160);
  • танків — 8 455 (+5);
  • бойових броньованих машин — 16 385 (+17);
  • артилерійських систем — 16 764 (+36);
  • реактивних систем залпового вогню — 1 146 (+0);
  • засобів протиповітряної оборони — 920 (+1);
  • літаків — 366 (+0);
  • гелікоптерів — 328 (+0);
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня — 13 491 (+19);
  • крилатих ракет — 2 426 (+0);
  • кораблів / катерів — 28 (+0);
  • підводних човнів — 1 (+0);
  • автомобільної техніки й автоцистерн — 22 649 (+59);
  • спеціальної техніки — 2 806 (+5).

Нагадаємо, за даними британської розвідки, на фронті в Україні в російських військових зафіксовано спроби фільтрації рідини з калюж. Деякі військові частини з Росії, які воюють на нашій території, відчувають нестачу питної води.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 13.08.2024 17:28