Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Британська розвідка визначила, чого не вистачає російській армії

На фронті в Україні в російських військових зафіксовано спроби фільтрації рідини з калюж. Деякі військові частини з Росії, які воюють на нашій території, відчувають нестачу питної води.

Про це повідомило Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані своєї розвідки.

"Збитки, завдані під час російських ударів по комунальній інфраструктурі тепер майже напевно скорочують водопостачання. Будь-які проблеми з водопостачанням будуть посилені періодом температури вище середньої в регіоні", — йдеться в повідомленні.

Британські експерти навели слова проросійського військового блогера, який повідомив, що водні пайки для російських льотчиків обмежені одним літром на день. Це еквівалентно чверті мінімально рекомендованої потреби у воді для роботи в умовах високих температур.

У результаті російські льотчики звертаються до місцевих мешканців по воду. Блогер кинув заклик до російських водопостачальних компаній з проханням постачати російським військовим базам додаткову воду у Ростові, Воронежі та Криму.

За даними британської розвідки, у відповідь на нестачу води деякі російські військові частини змушені імпровізувати спроби фільтрації, використовуючи калюжі для щоденної потреби у воді. Це, ймовірно, призвело до зростання захворювань, що передаються через воду, серед російських солдатів.

"Брак води, що веде до зневоднення та підвищеного ризику зараження, напевно, позначиться на моральному дусі й ефективності", — зробили висновок в Міністерстві оборони Великої Британії.

Звіт британської розвідки 13 серпня

Інфографіка: Міністерство оборони Великої Британії

Нагадаємо, в липні фахівці НАТО заявляли, що Російській Федерації бракує живої сили та снарядів для розгортання великого наступу в Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.08.2024 12:14