Фото ілюстративне. Джерело: росЗМІ

Чому Росія не здатна розгорнути масштабний наступ в Україні: роз'яснення посадовця НАТО

У Північноатлантичному Альянсі переконані, що Російській Федерації бракує живої сили та снарядів для розгортання великого наступу в Україні.

Про це повідомляє Reuters.

За словами неназваного високопосадовця НАТО, Москві для масштабного наступу необхідно буде забезпечити значні постачання боєприпасів з інших держав понад тих, які вже наявні.

"Те, що ми бачимо сьогодні, — це, як і раніше, дуже високі російські втрати. Росія намагається відвоювати територію. Ми бачимо, що оборона України значно покращилася", — йдеться у заяві високопосадовця Альянсу.

Він також наголосив, що РФ зможе підтримувати свою військову економіку ще протягом трьох-чотирьох років. При цьому представник НАТО зауважив, що пройде "ще деякий час" перед тим, як Київ збере боєприпаси та особовий склад, які необхідні для здійснення масштабних наступальних операцій.

"Ми бачимо, що вони удосконалюються з кожним днем", — резюмував він.

За даними аналітиків американського Інституту вивчення війни, аби зірвати масштабні наступальні операції російських окупантів, країни Заходу повинні дозволити Збройним силам України бити західною зброєю по військових об'єктах на території Росії.

Нагадаємо, за інформацією аналітиків ISW, Сили оборони частково відновили втрачені позиції у Часовому Яру на Донеччині. Однак російські наступи тривають, особливо активними вони є на цьому напрямку, це стосується різних ділянок фронту на Донеччині.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.07.2024 21:58