Фото: ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

ЗСУ відійшли з мікрорайону "Канал" у Часовому Яру, — ОСУВ "Хортиця"

Сили оборони України відійшли з мікрорайону "Канал" у місті Часів Яр Донецької області. Українські воїни зайняли більш вигідні для себе позиції.

Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" Назар Волошин в ефірі телемарафону.

"Позиції наших захисників було зруйновано, і командуванням було ухвалено рішення відійти на більш захищені та підготовлені позиції", — сказав Волошин.

За словами речника, на сьогодні утримувати позиції у цьому мікрорайоні було не доцільно, адже існував ризик великих втрат. Відтак, ЗСУ зайняли більш вигідні позиції.

Водночас Волошин додав, що запеклі бої на цьому відтинку фронту не припиняються. Ворог намагається повністю захопити місто.

"Ворог не припиняє своїх активних бойових дій. У нього є якісь свої певні дедлайни, які він не може виконати вже кілька місяців поспіль — взяти місто Часів Яр. Намагання його є повісити своє триколорне ганчір'я", — повідомив Волошин.

Військовослужбовець зазначив, що за минулу добу на цьому напрямку в районі Часового Яру було зафіксовано 238 обстрілів з усіх видів озброєння. Попередня доба — майже 260.

"Більша частина ворожих обстрілів приходиться саме якраз на південну частину міста Часів Яр. Проведено було на всьому напрямку 34 ворожих штурми. Два штурми цієї доби було проведено ворогом на Часів Яр. Ну і ворожа авіація на напрямку завдала 16 авіаударів, скинувши 22 КАБи. По Часовому Яру цієї доби був один удар — некерованими авіаційними ракетами", — розповів Волошин.

Речник ОСУВ "Хортиця" наголосив, що під прикриттям артилерійськими обстрілами, скидами дронів, ворог маскує проведення своїх штурмових дій.

Нагадаємо, за інформацією аналітиків американського Інституту вивчення війни, російські окупанти можуть використати тиск на Торецьк для просування або в районі Часового Яру, або в районі Авдіївки. Тож існує стратегічний взаємозв’язок між нинішніми наступальними операціями Росії на різних напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.07.2024 11:20